Top 3 VR Brillen

Virtual Reality wordt steeds populairder en met enkele bijzondere VR Brillen nog in ontwikkeling moet het mooiste nog komen.

Virtual Reality zorgt voor een meeslepende ervaring waarbij de bewegingen van je hoofd in 3 dimensies wordt gemeten, waardoor het niet alleen geschikt is voor films maar ook voor games en belevingen als concerten en bijvoorbeeld een achtbaanrit.

VR was er al in de jaren 90, maar nu is de techniek volwassen genoeg om waanzinnige ervaringen te creëren, die zoals het er nu naar uit ziet de gaming industrie voorgoed gaat veranderen.

Het meest bijzondere is nog dat je voor de nieuwste en mooiste VR ervaringen tegenwoordig alleen nog maar je smartphone en een Google Cardboard van een paar euro nodig hebt.
Er zijn tientallen geweldige (gratis!) Google Cardboard apps en games beschikbaar voor iedereen om te proberen.

Als je een VR Bril gaat uitzoeken, welke is dan de beste? En welke zijn er te verkrijgen?

De komende tijd verschijnen veel VR-Brillen van bekende merken op de markt, echter zijn deze VR-Brillen nu nog niet verkrijgbaar. Wel noemen we deze vr-brillen alvast in onze top 3. Houd deze pagina in de gaten, want we verwachten dat ze binnenkort zullen verschijnen.

De Top 3

  1. Oculus Rift
  2. Samsung Gear VR
  3. HTC Vive

 

1) Oculus Rift

Oculus rift top 10 VR

Beste VR headset

Uiteraard is het de Oculus Rift die de huidige hype rondom Virtual Reality is begonnen. Oculus is ontwikkeld door de toen 21 jaar oude Palmer Luckey, gestart via Kickstarter en voor 2 miljard gekocht door Facebook.

De Rift plug je in je DVI en USB poort van je computer en het meet je hoofdbewegingen zodat je 3D beelden te zien krijgt op de 2 aparte schermen. Voor elk oog een.

De consumer editie is aangekondigd voor het 1e kwartaal van 2016. Bij de Oculus zullen ook 2 Oculus Touch controllers zitten waarmee handbewegingen ook gemeten worden. De Xbox One remote controller is ook compatible met de Rift.

Check hier binnenkort ook de beste games voor de Oculus Rift.

Verkrijgbaar: Nu te bestellen, levering in mei 2016 (schrijf je hier vast in)
Verwachtte verkoopprijs: EUR 699.-

2) Samsung Gear VR

Samsung Gear VR top 10

Samsung’s interesse in VR zorgt voor een van de beste all-round en consument vriendelijke headsets die verkrijgbaar is.

The Gear VR is een Oculus Rift aangedreven apparaat dat gebruik maakt van een Samsung Galaxy smartphone (Note 4 of Galaxy S6 afhankelijk van de versie die je kiest) processor en scherm.

Samsung heeft al een hele online store met VR video content en games “Milk VR” genaamd, die vooralsnog alleen in de VS beschikbaar is. In verschillende Samsung stores kun je Gear VR uitproberen.

Check hier binnenkort ook onze volledig review van de Samsung Gear VR

Bol.com
€ 99,99
Vandaag besteld, morgen in huis
Gratis verzending
 
Coolblue
€ 99,90
Vandaag besteld, morgen in huis
Gratis verzending
 

 

3) HTC Vive

HTC vive VR top 10

HTC onthulde op MWC 2015 hun HTC Vive, een Steam VR headset gemaakt in samenwerking met Valve.
De verwachting is dat deze, in beperkte oplage, nog eind 2015 verkrijgbaar komt in de winkels.

The Vive plug je in je PC en werkt via Valve’s gigantische gaming ecosysteem en lijkt qua design op de Crescent Bay editie van Oculus Rift.

In de HTC Vive zitten 70 sensoren en 360 graden head-tracking bij 90Hz. Daarnaast is er een “context aware controller” beschikbaar waardoor je kan schieten, bewegen en interactie hebben met de omgeving om je heen.

Check hier binnenkort ook onze volledig review van de HTC Vive

Verkrijgbaar: 04 2016 (schrijf je hier vast in)
Verwachtte verkoopprijs: 399.-