Black Friday

De herfst is aangebroken… en dat betekent dat alle (online) winkels aan de voorbereidingen beginnen voor de feestdagen. Sinds enkele jaren is er een feestdag bijgekomen, speciaal voor ons! ūüôā

Black Friday

Wat is Black Friday?

Black Friday is in de VS de dag na Thanksgiving. Die vrijdag hebben de meeste werknemers vrij. Thanksgiving Day valt altijd de 4e donderdag in november. Zo is de dag na Thanksgiving een vrijdag. Vandaar dat Black Friday altijd op een vrijdag valt.

Black Friday wordt beschouwd als het begin van de feestdagen. Winkels stunten deze dag enorm met prijzen om zoveel mogelijk te verkopen. Bij de grote fysieke winkels (denk aan een Walmart) staan (of liggen) mensen al in de vroege uren, rijen dik, voor de deur!

Waarom zwarte vrijdag?

Waarom wordt deze dag zwarte vrijdag genoemd?¬†De bewuste vrijdag zou deze ‚Äėkleur‚Äô gekregen hebben omdat winkelier de omzetcijfers steevast omhoog zien vliegen! Dus uit het rood en in het weer in zwart.

Een andere theorie is dat de naam Black Friday verwijst naar de enorme verkeerschaos op de bewuste vrijdag. Wie zal het zeggen?

Black Friday ook in Nederland? 

Ondanks het feit dat Thanksgiving in Nederland heel weinig wordt gevierd, adverteren volgens Detailhandel NL sinds 2015 meer Nederlandse winkels onder het mom van Black Friday dan de jaren ervoor. Deze shopdag wordt dus steeds populairder. Zeker gezien de hoge kortingen op de duurdere artikelen. Denk aan kinderwagens, speelgoed, kinderkleding, wasmachines, televisies, etc. En met Sinterklaas en Kerst voor de deur, kan iedereen deze korting wel waarderen! Black Friday Deals heeft alle deelnemende shops voor ons op een rijtje gezet.

Black Friday 2017

Black Friday 2017 valt in Nederland op vrijdag 24 november en is over komen waaien uit Amerika.

Wanneer start Black Friday 2017 online?

Black Friday 2017 start bij veel deelnemende webshops in de nacht van donderdag op vrijdag rond 00:00 uur. Reserveer donderdagnacht in je agenda. Sommige webshops starten zelfs al met kortingen op Thanksgiving Day.

Hoelang duurt Black Friday 2017?

De meeste Black Friday aanbiedingen gelden 24 uur, maar sommige aanbiedingen lopen door tot en met maandag, ook wel Cyber Monday genoemd. Cyber Monday is een online reactie op de drukte van Black Friday in de fysieke winkels.

Check ook: kortingen
kinder-stoelen
kinderstoelen

korting Links

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.