HTC vive te koop

HTC Vive vanaf 29 februari te bestellen voor USD 799

De HTC Vive gaat 799 dollar kosten. De virtual reality-bril is vanaf 29 februari te bestellen en wordt vanaf april geleverd.

HTC Vive prijs
Eindelijk is de prijs bekend gemaakt van de HTC Vive en die valt helaas niet mee. De VR-Bril gaat voor maar liefst 799 dollar over de virtuele toonbank.
Helaas is de prijs in euro’s nog niet bekend, maar de verwachting is dat deze uiteindelijk wel tot 899 euro kan oplopen.

Voorverkoop
Vanaf 29 februari 2016 kan je de Vive online bestellen via de site van HTC. De bril wordt daarna in april naar de kopers verstuurd.

De Oculus Rift, de grote concurrent, is met zijn 599 USD iets goedkoper.
Dit is ook niet heel gek, want voor de 799 dollar voor de Vive krijg je namelijk naast de bril zelf ook twee speciale draadloze controllers waarmee je handbewegingen geregistreerd worden en in de game worden verwerkt.

De belangrijkste toevoeging is echter vooral twee draadloze apparaten die je in de hoeken van de kamer hangt waarna de HTC Vive weet waar in de ruimte jij je bevindt. Hierdoor worden je stappen in het echt overgezet naar bijvoorbeeld een game.

Een echt unieke feature ten opzichte van de andere VR-brillen.

Computer
Check voordat je overgaat tot een bestelling nog wel even of je PC voldoet. De bril moet namelijk eerst aangesloten worden aan een sterke pc dat voor alle beelden zorgt. Aansluiten gaat via een hub die alle data verzamelt van de verschillende onderdelen.
We verwachten, net als bij de introductie van de Oculus Rift, een tooltje die tijdens het bestelproces test of je PC aan de minimale vereisten voldoet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.