VR ervaring

VR Ervaring (7) – Star Wars VR

Het wachten op The Force Awakens is zojuist iets draaglijker geworden met een serie virtual reality-filmpjes in de Star Wars VR app.

Eindelijk kunnen we weer eens genieten van Star Wars! Episode VII – The Force Awakens draait over ruim een week in de bios.

iOS en Android

In de app die zowel voor iOS en Android beschikbaar is vind je onder Jakku Spy korte virtual reality-video’s! Vergeet je koptelefoon niet, want die voegt echt wat toe door de spannende geluiden en geeft je ook hints over waar je moet kijken.

Teaser

De video’s zijn eigenlijk kleine teasers. Ongeveer een minuut per filmpje. Elke paar dagen komt er een nieuw filmpje beschikbaar en uiteindelijk kun je ze allemaal achter elkaar bekijken. In totaal zijn het er negen, waarvan de laatste de dag na de première van The Force Awakens verschijnt.

De filmpjes van Jakku Spy beginnen goed. In de eerste video zie je de welbekende introtekst van de Star Wars-films, compleet met begeleidende muziek, die de rest van de dag in je hoofd blijft hangen. Je leest dat jij een spion bent van de Rebellen en dat je vijandelijke activiteit in de gaten houdt. Een behulpzame droid komt met boodschappen van de Rebellen.

star wars vr ervaring

Meekijken

Die droid is BB-8 en die rolt aan het eind van elke video het beeld in. Verder ben jij een fly on the wall. Je houdt vanaf een afstandje in de gaten wat er gebeurt en daarbij kun je helemaal rond kijken. Niet dat er veel actie is hoor, al is het wel gaaf om in de eerste video te zien hoe de Millennium Falcon over je heen vliegt terwijl hij door vijanden wordt achterna gezeten.
In het volgende filmpje ben je elders op Jakku, wat overigens de gloednieuwe, woestijnachtige planeet is in Episode VII. In deze omgeving werden in de Star Wars trailer de personages Finn (John Boyega), Rey (Daisy Ridley) en BB-8 geïntroduceerd. In de VR-video staat de Falcon netjes buiten geparkeerd op wat een soort markt lijkt, terwijl in de verte wat mensen (ook Stormtroopers!) praten.

Hints

Het is door de afstand niet altijd goed te zien wat er gebeurt, maar de video’s zijn hints voor locaties die de film zal aandoen. De video’s tot nu toe spoilervrij en kun je naar hartenlust de omgeving van de nieuwe planeet ervaren. Dichterbij de wereld of sets van Star Wars gaan de meesten van ons voorlopig niet komen..

Check hier de Star Wars VR app!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.