Youtube VR

Youtube VR (Virtual Ready)

De dag die je wist die ging komen is daar.. de dag waarop virtual reality definitief zijn doorbraak beleefde was vandaag, 05-11-2015.
YouTube heeft vandaag via het youtube-blog bekendgemaakt dat het officieel ondersteuning voor virtual reality toegevoegd aan hun videospeler. Videomakers kunnen hun materiaal uploaden in een speciaal formaat, waarin de kijker alle kanten op kan kijken.

Youtube VR stelde eerder dit jaar al panoramavideo’s beschikbaar, waarvan sommigen in juni al met een Google Cardboard bekeken konden worden.

De ondersteuning voor VR, waarbij het beeld verspringt naar twee kleine schermpjes, wordt geactiveerd door op het Google Cardboard-icoon te klikken.

De ondersteuning wordt momenteel alleen nog aangeboden in de Android-app van YouTube. Het is nog niet bekend of andere mobiele platformen ondersteuning krijgen. Google bracht eerder wel virtualreality-apps uit voor iOS.

Zelf testen? Open de Android-app, open deze video  van The Hunger Games, hang je telefoon in een VR-speler en klik op het icoontje.

Youtube VR

Virtual reality in de Youtube-app werkt ook met gewone video’s. De gebruiker krijgt de video dan te zien vanuit een virtuele bioscoopzaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.