VR Brillen Advies nodig?

Zoals je wellicht al gemerkt hebt; er zijn tal van verschillende VR Brillen verkrijgbaar op de VR-brillenmarkt. Maar welke soort VR Headset past nu het beste bij jou of bij die persoon aan wie je een VR-bril kado wilt geven?

De keuze voor welke VR Bril hang vooral af van je eigen wensen en eisen. Hieronder bespreken we de verschillende soorten VR brillen.

Budget VR brillen

Kies je voor eenvoud dan val je in de categorie VR bril waarbij je van een kartonnen bouwpakket een VR bril kunt vouwen. Hierin stop je je eigen smartphone die als beeldscherm dient en voor geluid zorgt. Via gratis te downloaden apps kunt je vervolgens aan de slag met Virtual Reality.

‘Eenvoud’ moet je niet zien als een nadeel. Er zitten namelijk heel veel voordelen aan een kartonnen VR Bril waarbij je smartphone het beeld en geluid levert! En lang niet alle nieuwe snufjes die op de andere VR brillen zitten zijn altijd even noodzakelijk.

Voordelen van een kartonnen VR bril

  • De prijs; ten opzichte van de uitgebreidere versies is deze een stuk lager
  • De draagbaarheid; kartonnen VR brillen zijn eenvoudig mee te nemen
  • De eenvoud; geen lange installatieprocedures of handleidingen lezen. Gewoon een app downloaden en genieten maar!

De kartonnen VR bril is een uitvinding van Google. Google heeft het ontwerp gratis ter beschikking gesteld, zodat er ook brillen met hetzelfde ontwerp verkrijgbaar zijn van andere aanbieders.

Een nadeel van een kartonnen VR bril is dat vaak een hoofdband ontbreekt. Je bent hierdoor gedwongen de VR Bril vast te houden tijdens het gebruik.

Google Cardboard budget VR

 

 

Bekijk hier het aanbod

Smart VR brillen

Kies je voor een VR bril uit de Smart categorie, dan kies je voor een kunststof VR bril waarbij je eigen smartphone als beeldscherm dient en voor het geluid zorgt. Je geniet van een relatief goedkope VR ervaring met een aantal voordelen die je zou verwachten van de PRO categorie. Via gratis te downloaden apps kunt je vervolgens aan de slag met Virtual Reality.

Voordelen van een Smart VR bril

  • De prijs; ten opzichte van de uitgebreidere versies is deze nog steeds een stuk lager
  • Het draagcomfort; Smart VR Brillen zijn over het algemeen erg comfortabel.
  • Verstelbaar; vaak zijn de lenzen verwisselbaar en in te stellen naar eigen inzicht

Let bij de keuze voor een VR Bril uit de Smart categorie wel goed op dat deze compatibel is met de smartphone die je wilt gaan gebruiken.

"VR BOX Virtual Reality bril voor 4.5 ~ 6 ""Mobiele Telefoon - White"

 

 

Bekijk hier het aanbod

Pro VR brillen

Kies je voor een VR Bril uit de Pro categorie, dan kies je voor een heel ander niveau van Virtual Reality. De Pro brillen hebben een ingebouwd scherm van de allerhoogste kwaliteit en 3D audio. Ook zitten er diverse extra sensoren in deze brillen. Alles om de Virtuele ervaring zo Realistisch mogelijk te maken.

De Pro VR Brillen worden gemaakt door grote technologie bedrijven als Sony, Facebook en HTC. Ieder merk heeft zijn eigen invalshoek en sterke en zwakke punten. Lees voor meer detail informatie per bril onze VR Headset keuzegids.

Voordelen van een Pro VR bril

  • De content; de mooiste games en ervaringen komen alleen uit voor de Pro serie VR brillen.
  • Het draagcomfort; alhoewel de Pro VR Brillen zwaarder zijn, zitten ze wel comfortabel.
  • De meeslependheid; door de extra sensoren en onovertroffen beeldscherm is de VR ervaring bijzonder meeslepend.

Houdt er rekening mee dat voor het gebruik van een VR Bril uit de Pro serie een (redelijke nieuwe) PC nodig is. De PC zorgt namelijk voor de rekenkracht.

Sony Playstation VR top 10

 

 

 

Bekijk hier het aanbod